Zoumana Diarra Remy van Kesteren
21/09 2016

Zoumana Diarra Trio en Remy van Kesteren & guests

Virtuoze harpklanken uit Afrika en het Westen

Klassiek & Hedendaags | Kora + harp | Mali + Nederland

Op 15 en 16 oktober vindt het Dutch Harp Festival plaats in TivoliVredenburg. Als opmaat presenteert RASA, in samenwerking met het Dutch Harp Festival, vandaag twee groepen die de breedte van het programma laten zien.

Uit west-Afrika komt de kora, een harpluit, die vaak bespeeld wordt door griots: dichters/lofzangers/muzikanten die de mondeling overgeleverde tradities en geschiedenis bezingen. Een exponent hiervan is kora-virtuoos Zoumana Diarra uit Mali. Hij speelde niet alleen in de Super Railband en Super Biton, maar ook met Salif Keita. Hij heeft zijn kora omgebouwd van 21 snaren naar 44, zodat hij ook westerse muziek met dit instrument kan spelen. Hij wordt begeleid door zanger Idrissa Magasa (ex-Railband de Bamako) en percussionist Dra Diarra. Het trio speelt een combinatie van traditionele Malinese muziek en eigen composities van Zou.

Uit Utrecht komt harpist Remy van Kesteren. Hij won de USA International Harp Competition 2013, de grootste harp competitie ter wereld, en wordt beschouwd als een harptalent van wereldformaat en als een van de avontuurlijkste harpisten van dit moment. Al op tienjarige leeftijd werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium en studeerde daar met de hoogste onderscheiding af. Remy van Kesteren speelt niet alleen westers klassieke harp maar laat zich ook inspireren door pop, rock, jazz en improvisatie (hij speelde o.a. met Eric Vloeimans), dat hem op podia als Paradiso en in programma’s als De Wereld Draait Door brengt. 

Zaal open 19:30

Aanvang 20:30

Entree € 14,00

Servicekosten: + €0,50 online | + €1,00 Plato | + €2,00 aan deur | + €0,00 vvk aan kassa.

Share