19/09 2015

Voodoo To Go Festival

Kinderprogramma met workshops muziek, dans, zang en verhalen

Latin / World beat / Togo Benin / Cariben / Suriname

Deelnamen
Iedere workshop wordt twee keer aangeboden voor kinderen van alle leeftijden vanaf 14.00 uur.
Deelname: € 2 per kind (dagkassa), ouders mogen gratis komen kijken.
Van te voren aanmelden kan via voodootogofestival@gmail.com o.v.v. aantal kinderen en contactgegevens.

LET OP, LOCATIE:
Sophie’s Palace, Troonzaal
Bemuurde Weerd OZ 13
3514 AN Utrecht

Van 18 tot en met 20 september presenteert Stichting Voodoo To Go het eerste voodoofestival in Europa. De voodoo funk van Vaudou Game siert daarbij aan kop van het programma, dat naast muziek ook film, dans, lezingen en een kinderprogramma omvat. In de Troonzaal van Sophie´s Palace neemt Sandra Mirabal de kinderen mee in een zang en percussie tocht naar Haiti via Cuba, waarbij de kinderen mee gaan zingen en dansen. In de workshop van het Utrechtse Foret Sacrée gaan de kinderen dansen, zingen en trommelen in het spannende Afrikaanse verhaal van bosgeest Aguèh.  De workshops duren maximaal 25 minuten en worden beide twee keer aangeboden.

Meer info

WORKSHOP Haitiaanse vodou muziek voor kinderen
door Sandra M. Jean Claude

Klarinettiste Sandra Mirabal, dochter van de beroemde Haitiaanse zangeres Martha Jean Claude, werd geboren in Haiti. Ze groeide op in Cuba, het land van haar vader. Na haar opleiding aan het conservatorium, bezocht ze met haar band Makandal Haitiaanse gemeenschappen over de hele wereld. Nu neemt ze de kinderen mee in een muzikale tocht naar Haiti via Cuba. Ze vertelt het verhaal over de Afrikaanse voorouders en laat de kinderen kennis maken met Haitiaanse dans, zang en percussie. Tenslotte gaan de kinderen zelf zingen en dansen in een uitvoering voor de ouders.
DUUR: 20 MIN.

WORKSHOP Dans, percussie, zang en verhalen uit Togo
door Forêt Sacrée

De Afrikaanse dans- en muziekgroep Forêt Sacrée neemt de kinderen mee in het beroemde Afrikaanse verhaal van bosgeest Aguèh, die de dochter van de houthakker ontvoert. Om de dochter terug te krijgen moeten de kinderen allerlei rituelen opvoeren met dans, percussie en zang. Via het spannende verhaal en swingende muziek maken kinderen kennis met de Afrikaanse cultuur.
foretsacree.nl
DUUR: 25 MIN.

LOCATIE
Sophie’s Palace, Troonzaal
Bemuurde Weerd OZ 13
3514 AN Utrecht
(5 min. loopafstand naar RASA)

Zaal open 13:30

Aanvang 14:00

Entree € 0,00

Servicekosten: + €0,50 online | + €1,00 Plato | + €2,00 aan deur | + €0,00 vvk aan kassa.

Share