Djogbé Vaudou Game
18/09 2015

Voodoo To Go Festival - Afrika (Togo & Benin)

Vaudou Game, Djogbé, Jungle by Night (DJ Set) e.a.

World beat & Pop / Dans / Afrika

Als voodoogoden mensen waren, zouden het festivalgangers zijn. Zonder de juiste ritmes en zang laten ze zich niet zien. Maar als de spirits komen, dan dansen ze, eten ze, drinken ze.  
Voodoo To Go is het eerste festival in Europa dat de rijke voodoocultuur laat horen en zien. Van West-Afrikaanse afrobeat tot Surinaamse kaseko, van Cubaanse en Amerikaanse jazz tot Haitiaanse mizik rasin; het zijn de voodoogeesten die je laten dansen. Er is niet alleen moderne en traditionele muziek, ook schrijvers, documentairemakers en deskundigen laten hun licht schijnen over het swingende geloof dat zo vaak verkeerd begrepen is. Geen naalden en poppetjes, wel jazz en funk!
Vrijdag: De oorsprong – Afrika

  • Vaudou Game (Togo)
    Seventies afrofunk met soulshouts á la James Brown
  • Djogbé (Benin)
    naar de voodooroots met choreograaf Medar Sossa en danser Mathias Ganhounouto
  • Jungle by Night (DJ Set)
    Dansen op de afrobeat-erfenis van Fela Kuti

Film, expositie, interviews
Dinerbuffet om 18:00. Dinertickets zijn uitverkocht

Prijzen:
Dagkaart: € 22 / € 19* / 13,30**  (vvk) | € 25 / € 21 / 15,20** (kassa)
Passe-partout: € 50 / € 42,50* (vvk) | € 55 / € 46* (kassa)
*   Kortingsprijs voor  CJP / studenten / U-pas / 65+ (kortingen zijn niet in combinatie te gebruiken)
** Kortingsprijs met RASA-pas

Lees hier het programmaboekje online

Meer info

Vaudou Game (Togo)
Afrofunk uit de jaren zeventig, soulshouts á la James Brown en zelfs wat Ethiojazz; wat heeft dat met voodoo te maken? Alles, wanneer het in handen is van de Togolees Peter Solo. Hij groeide op met voodoorituelen en de daarbij behorende zang- en melodielijnen. Hij schreef ze uit voor gitaar en blazers en bekwaamde vijf Franse muzikanten in de voodoomuziek. Het resultaat is de funkband Vaudou Game. Hun debuut Apiafo is verplichte stof voor liefhebbers van afrobeat en seventies funk. De band maakte in 2014 in Nederland al furore op Into The Great Wide Open en speelde ook deze zomer voor een groeiend festivalpubliek. Peter Solo zegt dat hij opstaat en gaat slapen met voodoo. ,,Het is mijn dagelijkse leven. Voor mij betekent het respect voor de natuur en onze omgeving, de spirit zit in elk onderdeel van mijn muziek.''

Djogbé (Benin)
In voodoo gaan muziek en dans hand in hand. Djogbé ('lot' in het Fon, een Beninese taal), is een samenwerking tussen choreograaf Medar Sossa en danser Mathias Ganhounouto, twee belangrijke mannen uit de Beninese voodooscene. Er bestaat niet een eenduidige vorm van voodoo. Djogbé speelt een eerbetoon aan alle verschillende volken die het geloof praktiseren. Deze voorstelling neemt je mee naar de originele voodooroots.

Jungle By Night
(DJ Set) Nederland loopt op kop met een nieuwe generatie afrobeatmuzikanten en daar is Jungle By night verantwoordelijk voor. Het energieke collectief put uit veel meer dan de erfenis van Fela Kuti, maar dat hun werk sterk verbonden is met de voodoomuziek van West-Afrika blijkt tijdens de dj-set van Jungle By Night.

Zaal open 18:00

Aanvang 19:15

Entree € 22,00

Passe-partout: € 50,-

Fotoalbum Share