Tabanka Kasai Masai
06/09 2015

Utrecht Uitfeest 2015

Open huis

Festival / Open huis

Tijdens het UITfeest biedt RASA weer een gevarieerd programma aan, niet alleen in ons eigen gebour, maar ook weer een act op het Stadhuisplein, om 16.00 uur. Vanaf 12.00 uur ben je welkom in om te komen genieten van prachtige muziek, en/of proeflessen Afrikaanse dans en flamenco te volgen.

Programma:

  • 12:00 - 13:00 Presentatie en proefles flamenco met live muziek - Studio
  • 13:15 - 14:15 Proefles Afrikaanse dans - Studio
  • 14:30 - 15:30 Proefles Afrikaanse dans - Studio
  • 13:30 - 14.15 Mêvan - Traditionele muziek uit Koerdistan - Zaal
  • 15:00 - 15:45 Oleg Fateev -  Accordeonvirtuoos uit Moldavië  - Zaal
  • 16.00 - 17.00 Folksessie - Keltische en Scandinavische folk - Studio
  • 17:00 - 18:30 Kasaï Masaï - Rumba Congolaise uit Londen - Zaal
    Buitenprogramma op het Stadhuisplein:

  • 16:00 - 16:45 Tabanka - Opzwepende funaná uit Rotterdam - Stadhuisplein 

12:00 - 13:00 – studio
Presentatie en proefles flamenco met live muziek Studio
Al jaren geeft Antje Herber met veel succes flamencodans in RASA. Zij weet als geen ander het beste uit haar leerlingen naar boven te halen. Naast een presentatie flamencodans krijgen geïnteresseerden ook zelf de gelegenheid om zelf kennis te maken met de flamencoritmes, -zang en -dans. 

13:15 – 15:30 – studio
Proeflessen Afrikaanse dans
Ook John Kayongo heeft zijn basis al lange tijd in RASA, alwaar hij lessen Afrikaanse dans geeft. John is een inspirerende en dynamische danser uit Kenia. Hij deed zijn opleiding moderne dans aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam. In RASA leert hij de cursisten verschillende Afrikaanse dansen. Zijn specialiteit zijn dansen uit Oost-, Centraal- en Zuid-Afrika. RASA biedt 5 niveaus aan, van beginners tot gevorderden. 

13:30 – 14.15 - zaal
Mêvan
Traditionele muziek uit Koerdistan
Mêvan is een in Nederland woonachtig Koerdisch ensemble. De groep speelt traditioneel repertoire en staat onder leiding van percussionist Ata Güner. Güner is naast percussionist ook DJ en speelde voorheen in de band Kardeş Türküler. Hij heeft verder gewerkt met percussionisten als Ömer Avcı, İzzet Kızıl and Engin Gürkey, niet de minsten. 

15:00 – 15:45 - zaal
Oleg Fateev
Accordeonvirtuoos uit Moldavië 
Oleg Fateev werd geboren in Moldavië (voormalige Sovjet-Unie). Hij volgde zijn opleiding aan de Russische Muziek Academie Gnesin te Moskou. Daar studeerde hij af als bayanspeler (knoppenaccordeon) en dirigent. In 1996 vestigde hij zich in Nederland. Sinds 1998 heeft hij zijn eigen trio. Daarnaast geeft hij veel soloconcerten.
Tijdens deze open dag presenteert Oleg Fateev eigen composities. Deze zijn gebaseerd op traditionele muziek uit Moldavië en de Balkan, gecombineerd met invloeden uit jazz en wereldmuziek. 

16:00 - Studio
Folksessie
Keltische en Scandinavische folk
Afgelopen jaar vonden in RASA al een aantal folk concerten plaats met optredens van o.a. Sam Lee en LAU. Ook in seizoen 2015/2016 staat er een gevarieerd aanbod aan folk-acts op het programma. Als vliegende start kun je tijdens het Uitfeest een folk sessie bijwonen, waarbij iedereen welkom is om aan te schuiven. Een lokale folkgroep komt de sessie starten. Dus kom kijken, luisteren en/of meedoen! 

17:00 - 18:30 - Zaal
Kasaï Masaï
Superswingende soukous uit Congo
Wie van een dansfeestje houdt mag Kasaï Masaï niet missen. Deze formatie uit Londen speelt zwaar dansbare soukous, de feestelijke stadsmuziek uit Congo, en weet als geen ander het publiek op te zwepen met zijn galopperende ritmes, wijds galmende en cirkelende gitaarlijnen en ophitsende  zang. Bandleider, percussionist, zanger en danser Nickens Nkoso heeft zijn sporen verdiend. Hij speelde ondermeer samen met Mose Se Fan Fan, Papa Wemba, Kanda Bongo Man en Koffi Olomide. 

Buitenprogramma op het Stadhuisplein: 

16:00 - 16:45 Stadhuisplein
Tabanka 
Feestelijke Kaapverdiaanse funaná
Funaná is de muziek van het Kaapverdiaanse Eiland Santiago. Het is de muziek van de nazaten van slaven, die in de jaren tachtig gemixt werd met pop en jazz. Deze swingende muziekstijl gaf het net onafhankelijke Kaapverdië een nieuwe muzikale identiteit.
Tabanka is een jonge Rotterdamse band die zich laat
inspireren door de grondleggers van de funaná. De band geeft een eigen moderne interpretatie van het genre en staat garant voor een feestelijke en energieke show waarbij stilstaan geen optie is.

Zaal open 11:30

Aanvang 12:00

Entree € 0,00

Servicekosten: + €0,50 online | + €1,00 Plato | + €2,00 aan deur | + €0,00 vvk aan kassa.

Share