Black Flower Dion Nijland (DonderD’s Band) Utrecht Uitfeest
07/09 2014

Utrecht Uitfeest 2014

Open huis

Afrikaanse dans · Flamenco · Ethiofunkjazz · Jazz

Programma Uitfeest 2014 in RASA:
12:00 - 14:00 proeflessen Afrikaanse dans Studio
13:00 - 14:00 presentatie en proefles flamenco met live muziek Zaal
14:15 - 15:00 5-tet Sherpa Steps (Fusion Jazz) Foyer
14:30 - 15:30 Black Flower (Ethiofunkjazz) Zaal
16:00 - 16:45 DonderD’s Band (Jazz-impro bigband) Studio
16:45 - 18:00 Vaudou Game (Afro Voodoo Funk) Zaal

Buitenprogramma op het Stadhuisplein:
16:00 - 16:30 CQMD (New Orleans Funk) Stadhuisplein

proeflessen Afrikaanse dans Studio
Al jaren geeft John Kayongo met groot succes Afrikaanse dans in RASA. John is een dynamische danser uit Kenia die zijn opleiding moderne dans aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam voltooide. Met een inspirerende manier van lesgeven leert hij de cursisten verschillende Afrikaanse dansen. Zijn specialiteit is dansen uit Oost-, Centraal- en Zuid-Afrika. RASA biedt 5 niveaus aan, van beginners tot gevorderden. De nieuwe lessenreeks start vanaf 22 september.

presentatie en proefles flamenco met live muziek Zaal
Het flamenco-koor Coro Zzoniquete brengt flamenco op een speelse manier; één- en meerstemmig, met vrolijke refreinen, swingende ritmes en aanstekelijke flamenco-energie. In het dansstuk "Tientos vagabundos" dansen vergevorderde amateurdansers een muzikale reis van oer-flamencoterreinen naar nieuwe ontmoetingen met jazz en Afrikaanse ritmes. Ze worden begeleid door professionele muzikanten. Aansluitend is in de open les gelegenheid voor het publiek om zelf kennis te maken met de flamencoritmes, -zang en -dans.

5-tet Sherpa Steps (Fusion Jazz) Foyer
Sherpa Steps speelt muziek uit alle windstreken, zowel bewerkingen als eigen composities en minder bekende parels uit de jazztraditie.

Black Flower (Ethiofunkjazz) Zaal
Heerlijke uppercut deze Ethiojazzfunk van Black Flower! Op hun meest serieuze moment klinken de heren als John Zorn’s Masada. Bij losse schwung klinken ze zo strak als Fela Kuti. Een heerlijke muzikale stroom waardoor wij ons bijzonder graag laten meevoeren.

DonderD’s Band (Jazz-impro bigband) Studio
De DonderD's band onderneemt onder leiding van Dion Nijland een gezamenlijke zoektocht naar het evenwicht tussen structuur en chaos in de muziek. Een avontuurlijk repertoire, geworteld in de jazz, met de nadruk op improvisatie, groove, harmonieën en de voortdurende melting pot die er uit ontstaat.

Vaudou Game (Afro Voodoo Funk) Zaal
In de lijn van de Afrofunk van Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou in RASA de nieuwste Afro-groove sensatie uit Togo, Benin. Vaudou Game staat voor energieke 70's Afrofunk met een perfecte balans tussen voodoo-grooves en blues en funk, waarbij de invloeden van James Brown niet te missen zijn.

Zaal open 11:50

Aanvang 12:00

Entree € 0,00

Servicekosten: + €0,50 online | + €1,00 Plato/Xango | + €2,00 aan deur | + €0,00 vvk aan kassa.

Fotoalbum Share