Söndörgö Vojasa
20/04 2012

Söndörgö & Vojasa + Club RASA Gipsy Balkan met DJ Safri

Jonge Hongaarse tambur-band en muziek van de Olah-gipsy’s

Balkan / Gipsy / Hongarije

Söndörgő en Vojasa komen beiden uit Hongarije, maar putten uit verschillende tradities. Het geluid van Söndörgő doet op het eerste gehoor eerder aan de Balkan dan aan de Hongaarse poesta’s denken. Niet zo vreemd wanneer je weet dat de voorouders van de vier leden oorspronkelijk uit Servië en Kroatië komen. De drie broers en één neef van Söndörgő houden de Slavische traditie hoog met bedwelmend spel op de tambura, een mandoline-achtig snaarinstrument.

Vojasa beleeft dan wel zijn Nederlandse première in RASA, maar de afzonderlijke bandleden deden al ervaring op in gerenommeerde groepen als Romano Drom en Kalyi Jag. Dat betekent dus opzwepende zigeunermuziek met een hoofdrol voor de indringende zang, akoestische gitaar en viool. Op hun eigen website raadt Vojasa concertbezoekers aan om stevig schoeisel aan te trekken. Er moet gedanst worden!

Vermelde prijzen zijn voorverkoopprijzen. Verkoop aan de deur en reserveren kost € 2,- extra.

This double bill presents two different views on Hungarian music. Söndörgő consists of three brothers and one nephew, whose virtuosity on the tambura, an instrument similar to the mandoline, celebrates Slavic musical traditions. The musicians of Vojasa, former members of Romano Drom and Kalyi Jag, perform the exciting music of the Hungarian Olah gipsies.

Zaal open 20:00

Aanvang 21:00

Entree € 19,00

Share