Salon Joussour II: Waed Bouhassoun
03/10 2014

Salon Joussour II

Met special guest Waed Bouhassoun

Klassiek / Zang & ud / Syriƫ

Met zijn succesvolle serie Salon Joussour presenteert initiatiefnemer en bassist Tony Overwater Arabische muziek aan een Nederlandse publiek. De Syrische zangeres en ud-speler Waed Bouhassoun is te gast bij de eerste editie van een nieuwe serie.

Waed Bouhassoun raakte al op jonge leeftijd in de ban van haar landgenoot Asmahan en de Egyptische Oum Kalthoum. Ook haar studie aan het Conservatorium van Damascus, waar westerse klassieke muziek de maatstaf was, deed niets af aan deze liefde voor het klassieke Arabische lied. Gelukkig maar, want geen andere zangeres van haar generatie laat dit oude repertoire zo glorieus weerklinken. Waed’s spel op de ud is onberispelijk en de diepte van haar stem laat weinigen onberoerd. Eén van haar specialismen is de wereld van het Soefisme (een mystieke stroming binnen de Islam), tevens één van de onderwerpen van het gesprek voorafgaand aan het concert.

In de salon speelt Waed Bouhassoun met Tony Overwater op contrabas, Osama Abdul Rasol op qanun (citer) en percussionist Latif Al Obeidy. Voorafgaand aan het concert interviewt Tony Overwater Waed Bouhassoun over haar muziek en het Soefisme. Hierna wordt u uitgenodigd samen met de musici te eten.

Aanvang lezing + buffet: 18.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur

Zaal open 18:15

Aanvang 18:30

Entree € 16,00

Servicekosten: + €0,50 online | + €1,00 Plato/Xango | + €2,00 aan deur | + €0,00 vvk aan kassa.

Share