Dead Neanderthals. Foto: Thijmen Sietsma
27/03 2014

Jazz@RASA: Norwegianism: Dead Neanderthals & Colin Webster + The Ames Room

Avond van Norwegianism Records

Jazz / Impro

Dead Neanderthals + Colin Webster
Dead Neanderthals speelt jazz met de hamer. “FUCK conventions and FUCK expectations,” aldus het saxofoon/drums duo. Noem het jazz vanwege de sax maar verwacht iets heel anders, want zonder welluidende muziek in orenschouw te nemen dendert Dead Neanderthals over alle bekende grenzen heen. Elke muziekliefhebber op zoek naar een prikkel doet er slecht aan om thuis te blijven zitten. Voor het concert in RASA wordt het duo uitgebreid tot een trio met tenorsaxofonist Colin Webster.

The Ames Room
De drie leden van The Ames Room begeven zich op het grensvlak van vrije improvisatie, elektroakoestische composities, jazz, noise en rock. Dat alles komt samen in hun passie voor free-jazz op het meest energieke en rauwe niveau. Drummer Will Guthrie maakte vorig jaar furore met zijn soloplaat ‘Sticks, Stones and Breaking Bones’. Op dat album verkent hij de mogelijkheden van het drumstel in alle facetten. Dat deed hij op het Norwegianism-label nog eens overdonderend over met ‘Snake Eyes’. Als drummer van The Ames Room jaagt hij saxofonist Jean-Luc Guionnet en bassist Clayton Thomas aan. Verwacht een concert als een voortrazende trein!

Dead Neanderthals plays jazz with a hammer. We'll call it jazz because of the sax, but expect something completely different. Dead Neanderthals takes no known boundaries into account. The three members of the Ames Room move somewhere in between free improvisation, electro-acoustic compositions, jazz, noise and rock.

Zaal open 19:30

Aanvang 20:30

Entree € 10,00

 

Share