17/09 2015

Music: World Series goes Wild! Met multifluitist Mark Alban Lotz

Verrassende muzikale ontmoetingen

Jazz / Impro / Afrika / India

De Music: World Series organiseert in coproductie met RASA een serie met ‘ongetemde’ muziek.

Elke derde donderdag van de maand verzamelt een gerenommeerd musicus veelsoortige collega’s om zich heen. In de intieme studio van RASA trakteren zij het publiek op onverwachte en ongeremde ontmoetingen, die nog diezelfde middag zijn voorbereid: hét recept voor ongebreideld avontuur en grensverleggende ervaringen.

Multifluitist Mark Alban Lotz is een globetrotter die grenzen opzoekt om ze te overschrijden. Hij speelt met musici uit de hele wereld, letterlijk van A(rmenie) tot Z(ambia), maar met behoud van zijn eigen stem en authenticiteit. Zo trok zijn CD-trilogie waarin hij met Cubaanse stermusici nieuwe interpretaties van de traditionele muziek van de Afro-Cubaanse religieuze Santería presenteerde, veel internationale aandacht. Hij werkte onder meer met de Senegalees Omar Ka, de Nachtegaal van Tibet Namgyal Lhamo, de Natte Honden van Istanbul (Islak Köpek) en Nederlandse artiesten als Zuco 103, Giovanca, Wouter Hamel en Han Bennink. 

In deze editie van de Music: World Series goes Wild! heeft hij twee partners uitgenodigd die zijn grote liefdes in de muziek delen: Afrika, India, improvisatie, beat en klank. Deze ontmoeting van drie continenten belooft een organisch ritueel in magisch geluid en spirituele trance.

  • Mark Alban Lotz - Piccolo, C-, Alt-, Bas-, PVC contrabas fluit, bansuri, electronics
  • Lamin Kouyaté - Afrikaanse kora, zang
  • Sandip Battacharya - Tabla, zang

www.musicworldseries.nl

Zaal open 19:30

Aanvang 20:30

Entree € 7,50

Share