Maria Mendes Rembrandt Frerichs
19/03 2015

Music: World Series goes Wild! Met Rembrandt Frerichs

Verrassende muzikale ontmoetingen

Portugal / Jazz / Impro / Braziliƫ

De Music: World Series organiseert in coproductie met RASA een serie met ‘ongetemde’ muziek.

Elke derde donderdag van de maand verzamelt een gerenommeerd musicus veelsoortige collega’s om zich heen. In de intieme studio van RASA trakteren zij het publiek op onverwachte en ongeremde ontmoetingen, die nog diezelfde middag zijn voorbereid: hét recept voor ongebreideld avontuur en grensverleggende ervaringen.

Pianist en componist Rembrandt Frerichs is zijn carrière begonnen als jazzpianist, maar zoekt in zijn muziek steeds naar nieuwe wegen. Zijn repertoire beweegt zich van jazz standards tot Bach, van klassieke Perzische muziek tot barok en alles daar tussen in. In zijn ontmoetingen met musici uit verschillende genres en stijlen ontwikkelt hij zijn geheel eigen taal, met betoverende improvisaties in totaal nieuwe klankkleuren.

Voor dit concert speelt hij voor het eerst samen met de jonge talentvolle Portugese zangeres Maria Mendes en Tjaco Oostdijk in een bijzondere bezetting, zonder percussie en bas. Een combinatie van Portugese melancholie, sensuele Braziliaanse ritmes en jazz in een exotisch jasje.

Bezetting: Rembrandt Frerichs - piano, Maria Mendes - vocals, Tjaco Oostdijk - vibraphone

Zaal open 19:30

Aanvang 20:30

Entree € 7,50

Servicekosten: + €0,50 online | + €1,00 Plato/Xango | + €2,00 aan deur | + €0,00 vvk aan kassa.

Share