Jornt Duyx Oleg Fateev Robbert van Hulzen
16/04 2015

Music: World Series goes Wild! Met Jornt Duyx

Verrassende muzikale ontmoetingen

Impro/Balkan/India/Elektronica

De Music: World Series organiseert in coproductie met RASA een serie met ‘ongetemde’ muziek. Elke derde donderdag van de maand verzamelt een gerenommeerd musicus veelsoortige collega’s om zich heen. In de intieme studio van RASA trakteren zij het publiek op onverwachte en ongeremde ontmoetingen, die nog diezelfde middag zijn voorbereid: hét recept voor ongebreideld avontuur en grensverleggende ervaringen.

Jornt Duyx is een muzikale duizendpoot en multi-instrumentalist, die in zijn muziek dwarsverbanden legt tussen de meest uiteenlopende muziekstijlen.  In dit concert is ritme zijn uitgangspunt, en zijn keuze voor zijn muzikale gasten is daarop afgestemd.

Drummer Robbert van Hulzen heeft op zijn reizen veel samengespeeld met musici van over de hele wereld in repertoire dat varieert van eigentijdse Indonesische Gamelan, Zuid-Indiase complexe ritmes en Iraanse underground tot psychedelische klezmer, abstracte folk en punk.

De uit Moldavië afkomstige virtuoze accordeonist Oleg Fateev combineert traditionele dansritmes uit de volksmuziek van zijn jeugd met invloeden uit de jazz en klassieke muziek.

Gedrieën boeien zij de luisteraar met een fijnmazig web van muzikale invloeden aaneengeregen door ritmes vanuit de hele wereld.

Jornt Duyx – gitaar, elektronica, percussie | Oleg Fateev – bayan (knoppenaccordeon) | Robbert van Hulzen – drums, percussie

Zaal open 19:30

Aanvang 20:30

Entree € 7,50

Share