Lunchconcert: Conservatorium van Amsterdam Seminar: Muziekkritiek
11/09 2014

Gaudeamus Muziekweek 2014

Lunchconcert & Seminar: muziekkritiek

vers talent · muziekkritiek · online community

12.30 uur Lunchconcert: Conservatorium van Amsterdam

Benieuwd naar de allerjongste generatie componisten die over enkele jaren de concertpodia gaan overspoelen? In dit lunchconcert presenteert de compositieafdeling van het Conservatorium van Amsterdam de beste werken uit het eigen Composers Festival van afgelopen mei.

Meer jonge componisten spotten? Op zaterdag 24 januari 2015 verzamelen alle compositieafdelingen van alle conservatoria in het land zich voor het derde Gaudeamus Jonge Componistenbal in Utrecht.

14.00 uur Seminar: Muziekkritiek

In kranten is steeds minder ruimte voor muziekkritiek. Concerten en cd’s krijgen een sterrenbeoordeling (*****). Een recensie hoef je bijna niet meer te lezen. Op internet wemelt het van de blogs en tweets maar voor gedegen kritiek moet je op zoek naar gespecialiseerde plekken die steeds zeldzamer worden. Wat is de stand van zaken in de muziekkritiek? Is er bij het publiek überhaupt behoefte aan kritische beschouwingen? Oudgedienden en jonge schrijvers laten hun licht schijnen over deze vragen en meer.

sprekers:
Thea Derks
Micha Andriessen

moderator:
Emil Wennekes

Meer info

Gaudeamus Muziekweek is hét internationaal vermaarde festival voor hedendaags klassieke muziek en jonge componisten. Het festival biedt een breed palet voor muziekliefhebbers die het hier en nu omhelzen en openstaan voor het nieuwste werk van de componisten van morgen.

Utrecht, 10 - 14 september 2014 | www.muziekweek.nl

Zaal open 11:45

Aanvang 12:30

Entree € 0,00

Gratis toegang

Share